Въведи ключова дума

Курс

Пътят от личния потенциал към системната промяна

Ново

Информация за инструктора

ПЪТЯТ ОТ РАЗГРЪЩАНЕ НА ЛИЧНИЯ ПОТЕНЦИАЛ КЪМ СИСТЕМНАТА ПРОМЯНА В ОБЩНОСТТА

Тридневно обучение сред природата, в което ще се свържем с личната си сила и заедно ще посеем семената на системната промяна.

За да поникне, семето проправя пътя си от земята към слънчевата светлина, която ще му позволи да расте и впоследствие да предложи плода си на екосистемата. Всяко семе съдържа потенциал да стане нещо повече, точно както и всяко човешко същество носи в себе си дар за другите.

ПЪРВАТА ЧАСТ ОТ ОБУЧЕНИЕТО е покана за изследване и свързване с личния ни потенциал и “мета-уменията” ни чрез системния поглед. Ще разгледаме подходите, с които активираме личната си сила и методите да въздействаме с нея, работейки с групи и организации.

Докато кълновете се издигат нагоре, корените се насочват дълбоко в земята, свързвайки семето с мрежата на живота, която го поддържа. Колкото повече семето расте нагоре, толкова корените стават по-големи и по-свързани с останалите форми на живот.

ПРЕЗ ВТОРАТА ЧАСТ ОТ ОБУЧЕНИЕТО ще изследваме и ще почетем взаимозависимостта, която поддържа живота на всеки от нас. Ще се съсредоточим върху овластяването и развитието на колективните връзки в нашите системи, независимо дали работим с общности, организации или компании. Ще изучаваме различни инструменти и опитности, за да открием методи, подкрепящи общностите и организациите да бъдат по-сплотени и свързани със своята вътрешна цел.

ЗА КОГО Е ТОВА ОБУЧЕНИЕ?
Хора, които се интересуват от работа и подкрепа на екипи и организации.
Всеки, който има интерес да работи със себе си и своята лична мисия.
Всеки, който се интересува от системния подход и работата по процеса (Process work).

КАКВО ЩЕ ПРАВИМ И КАКВО ЩЕ НАУЧИМ ПО ВРЕМЕ НА ОБУЧЕНИЕТО?
Ще работим и усвоим техники и инструменти, които ще ни помогнат в процеса на осъзнаване на нашата лична сила и активирането й за постигане на личната ни мисия.
Ще въведем концепцията за “мета-уменията”, разработена от Ейми Миндъл и ще се спуснем надълбоко към корените и екосистемата на груповите процеси, използвайки системни инструменти за работа с групи, общности и организации.
Ще изследваме как да работим с комплексни групови взаимодействия, така че да спомогнем процеса на възникване на колективната мъдрост в определена група или организация.
Ще усвоим и практикуваме нови системни инструменти за работа с екипи, групи и организации, и ще обменим опит и идеи как да ги използваме в работата си.

ВОДЕЩ: ДАВИД БИЙОТА
Давид е член на Испанския институт по фасилитиране. Той е професионален фасилитатор от 2014 г. През последните години е работил с много и разнообразни групи в Европа и Африка. От грасруут движения и кооперативи до местни власти, неправителствени организации, университети и компании. Понастоящем, той e фасилитатор на изследователски екипи в Института по околна среда и технологии към университета “Аутонома де Барселона” и обучител по фасилитиране в асоциацията за групови процеси “Ел камино дел елдер” (В превод ”Пътят на мъдреците”).
Той е обучен в следните методи: организационен системен подход, работа по процеса (по Арнолд Миндел), dragon dreaming, ненасилствена комуникация, Art of Hosting и социален театър. През 2017 г. той проведе обучение в България на тема “Ненасилствена комуникация и конфликти”, а през 2018 – на тема “Системното фасилитиране – изкуството да виждаш навътре и навън”

ОРГАНИЗАТОРИ
Сдружение “Естествоипитатели”, www.esetstvoizpitateli.org
Сдружение “Открити пространства”, http://discovered-spaces.org/

РАБОТЕН ЕЗИК: Английски

БРОЙ УЧАСТНИЦИ: макс. 25

ЗАПИСВАНЕ: Записването става чрез попълване на регистрационна форма и заплащане на такса за участие до 24 май 2019 г.,
https://docs.google.com/forms/d/1VqLKs2t06FcIURFG-gLY6OPAyATBrDYHLtvrDLYIcPE/edit?usp=drive_web

ТАКСА ЗА УЧАСТИЕ: 345 лв.
Таксата включва: водещ, материали, настаняване и храна за времето на събитието.
Заплаща се по банков път на банкова сметка:
УниКредит Булбанк, Сдружение Естествоизпитатели,
IBAN: BG60UNCR70001522566668, BIC: UNCRBGSF
В графата “oснование за плащане” молим да напишете: “ХХХ (две имена) – Обучение с. Косово

ПРОГРАМА СОЛИДАРНО ЗАПЛАЩАНЕ
Чрез това обучение искаме от самото начало да приложим възможността за подкрепа. Защото основната ни тема е подкрепата – към нас и към общността!
Програмата за солидарно заплащане е покана към хора с възможност и желание да заплатят по-голяма сума от посочената такса участие – колкото всеки прецени, с което да подкрепят участието на хора, които имат финансови затруднения и не могат да си позволят изцяло таксата. Молим, желаещите да се включат в тази програма да се свържат с нас. При наличие на подкрепа ще споделим публично и възможността за хора с по-нисък доход да се включат в обучението ще бъде отворена.

ПРОГРАМА
НАЧАЛО на тренинга: 07 юни 2019г. (петък) – 11:00 ч.
ПРИСТИГАНЕ не по-късно от 10:30 ч. сутринта!
ОТПЪТУВАНЕ: 09 юни 2019г (неделя) – 15:00 ч.
Има възможност за пристигане на 6 юни, четвъртък вечерта, като нощувката на 6ти, вечеря и закуска на 7ми не са включени в цената на обучението.

ЗА ВЪПРОСИ И ДОПЪЛНИТЕЛНА ИНФОРМАЦИЯ
Сашка Витанова, 0876597935
Ваня Бонева, 0884 990 699
estestvoizpitateli@gmail.com

Дати 2019-06-07
Продължителност 3 дни
Ниво Практикуващи
Място на провеждане с. Косово
Брой участници 23
Цена 345.00 лв.

23 налични

Споделете нашият курс