Въведи ключова дума

Доброволчество

Доброволчеството е учене с кауза.

Доброволчеството е тази част от света, в която откриваме по човешки полезност и принадлежност и чрез която споделяме своите ценности и умения – усвояваме нови и надграждаме вече придобитите, привлечени и отразени от каузата.  Доброволчеството е форма на социално общуване и подкрепа, учене чрез преживяване.

Естествоизпитатели предлагаме своята опитност в генериране, структуриране и фасилитиране на доброволчески дейности – еднократни акции, доброволчески лагери, затворени и отворени процеси и групи. Естестствоизпитатели може да бъде с вас през целия процес или в етап от него, където имате нужда от подкрепа. От формулирането на нуждата и крайната цел, през обособяване на рамката, конкретиката на процеса и задачите със съответната структура, набирането на доброволци и грижа за групата, до завършека на дейността.

Настояща ни дейност е реализирането на кампания “Планина, обичам те”, в която има доброволческа група.  

Естествоизпитатели подкрепяме и развиваме доброволчеството в инициативи и организации като Поляната на щастливите коне, Мевлеви хане, Нашият квартал, Прозрачни планини, Беглика фест и др, където също можеш да намериш мястото си като доброволец.

Мечтата ни е създаването на здрава и постоянна доброволческа група, която като медоносен облак споделя енергията си в създаването на една по-добра среда за творене и за учене с любов.

Споделяме знанията и опита си и под формата на обучения за координатори на доброволчески дейности – “Работилница за доброволчество”, използвайки ученето чрез преживяване, конкретната кауза на всеки участник и ползите от груповата мъдрост и споделяне. Работилницата може да дойде при теб – в твоя град или да бъде за хората от твоята организация, ако има такава нужда. Намерението ни е да развиваме обученията в тази сфера.

Изчерпано
0

Работилница за доброволчество vol.2

120.00 лв.
3 дни Сашка Витанова Практикуващи

При записване на двама души от организация /неформална група/ приятели таксата е 200,00 лв. за двамата. Плащането може да стане разсрочено.

Изчерпано
0

Работилница за доброволчество vol. 1

90.00 лв.
3 дни Сашка Витанова Практикуващи

Работилницата за доброволчество е естествоизпитателска комбинация от обучение и практическо занимание, в което ще научиш как да задействаш доброволчеството в полза на твоята кауза.