Въведи ключова дума

Календар

  • Това събитие е минало събитие.

Естествоизпитателско меню до лятото

Естествоизпитатели 0 620

Привет, приятели!

Започнахме годината с готвене 🙂 Идва време да се насладим на сътвореното и ви каним най-официално да се присъедините към угощението!

В менюто ни до лятото има няколко вида ястия. Ето го и него:

Градски срещи за планината, за деца и младежи

За да се доближаваме до планината и природата в нас, имаме нужда да я опознаем. Затова правим градски срещи – да си говорим за планината и да учим за нея. Тези срещи ще бъдат на закрито или в парка. Те ще бъдат свързани с теми като какво е планината, необходима  екипировка, къде отивам – ориентиране, кои са обитателите на гората и как да ги разпознаваме и др. В парка ще организираме полу- или еднодневни занимания, в които ще се запознаваме с въжените елементи и, разбира се, играта – най-мощното средство за учене.

Срещи и преживявания с Планината.

Планина за малки. Еднодневни преходи на Витоша и планините около София. Очаквайте подробности в началото на всеки месец.

Планина за големи. Дву- или тридневни преходи в българските планини. Очаквайте подробности в началото на всеки месец.

Сътворилница

Сътворилницата е пространство, където да се потопим в изкуството и природата. Целта на работилницата е да концентрираме вниманието и усилията си върху иновативна форма на изкуство с природни елементи и материали. В рамките на час и половина ще можем да се забавляваме и да оставим въображението да ни погълне, да споделяме отношението си, знанията, интересите и въпросите си за природата и нас. Събитията ще се провеждат в София и са подходящи за деца и комбинирано за деца и родители.Изкуството възпитава мисленето извън рамка, култивира чувството, че сами сме творци на живота си и ни помага по лесен начин да намираме решения на проблеми от ежедневието. Това важи както за възрастни, така и за деца.

Лекции с д-р Бенжамен Ментешев – Психологичната страна на работата с деца в преживелищни дейности на открито

Д-р Бенжамен Ментешев – Бенджи е с дългогодишен опит в работата с деца в планината (Оutward bound, Educo adventure school) и в града ( лекарска му практика като детски психиатър ). Бенджи е отдаден на работата си и ни подкрепя в мисията ни да доближим младите хора до природата. В този процес инструкторите в детски лагери и други занимания имат важно място за благоденствието на младите хора. За да бъдем полезни за развитието на малките ни приятели, е необходимо да ги разбираме и да разпознаваме знаците в поведението им, както и да развиваме уменията си за наблюдение и самонаблюдение, като водещи в работата с децата и младежите. Някои от темите в лекциите са: “Маркери за психични и поведенчески проблеми при деца”.,  “Трудни деца” по време на курс – как да се справяме със себе си?”, “Как да моделираме екипните срещи в края на деня по време на курс?”. Лекциите ще се провеждат всеки последен понеделник на месеца.

Нямаме търпение да споделим менюто ! <3 

НЯМА КОМЕНТАРИ

Добавете отзив

Your email address will not be published.