Въведи ключова дума

“Планина, обичам те!”

Кампания ``Планина, обичам те!``

Планина, обичам те! 2022 – КОНКУРС “ ПО СТЪПКИТЕ НА ПРИРОДАТА” 

През 2022 искаме да провокираме и подкрепим младите хора да са по-активни, по-отговорни, по-свързани към природата! Съвместно с нашите приятели и колеги от Лагер Беглика обявяваме КОНКУРС “По стъпките на Природата”, насочен към тези млади хора, които искат да опознаят природата и да разгърнат любовта си към нея; за любители на планината, които искат да се доближат до нея във вълнуващ приключенски лагер, организиран от “Лагер Беглика”. 

Победителите в конкурса “По стъпките на природата” ще могат да изберат приключенски лагер от каталога на “Лагер Беглика” за 2022 година, в който да се включат, в зависимост от своето желание и своите умения. Тази година с „Планина, обичам те!“ можем да подкрепим 10 деца в тяхната любознателност и активност към природата. 

КОНКУРСЪТ 
Целта на конкурса „По стъпките на Природата“ е да  провокира активността на младите хора с директни действия за и сред природата.

Кой може да участва?
Деца и младежи от 9 до 15 години, от района на общините Велинград, Ракитово, Батак, Доспат и Сърница.

Какво е предизвикателството?
Младите хора да бъдат активни – да излязат сред природата и да направят крачка към нейното опознаване и опазване.

Какво да се направи?
Избери си дейност, може и повече от една, и я реализирай:

  1. Посети защитена територия – защитена местност, природен или национален парк и др и научи повече. Направи снимки и разкажи на всички за това приключение с думи, видео или рисунка; 
  2. Направи почистване на място сред природата – избери си място сред природата, на което има боклук и заедно с приятели и роднини го почисти. Изпрати ни описание на идеята, защо избра да почистиш това място и с кого го правиш, а после и снимки на реализацията и резултатите; 
  3. Организирай събитие за популяризиране на тема, свързана с опазването на околната среда – боклук, енергия, климат и т.н. Изпрати ни представяне, снимки на реализацията, обратна връзка на участниците;
  4. Избери тема, която те вдъхновява за действие, свързана е с природата и искаш да споделиш с всички, и я реализирай. 

Материалите, включително име, години и населено място, се изпращат на имейл адрес: estestvoizpitateli@gmail.com до 15ти май.

За всички дейности ние, екипът на конкурса – Естествоизпитатели и Лагер Беглика, сме на разположение за информация и подкрепа. 

Всички визуални материали, акции и процеса на участие на младите ни приятели ще представяме на ФБ страницата и сайта на организацията.

Къде да действам? 
Няма ограничение за мястото на реализиране на дейностите 

Защо да участвам?
Защото участието винаги крие изненади и това е възможност да опознаеш природата и себе си по възможно най-забавния и полезен начин. 
Защото грижата ни за природата и любовта към нея ни помагат да бъдем по-добри себе си. 
Защото времето прекарано на открито сред природата е несравнимо с друго – да разбереш стойността да бъдеш на открито. 

Какво следва?
От 21.03 до 15.05  ще очакваме твоето включване с идея, действие и резултати. 
На 15.05.2022 затваряме приемане на кандидатури.
До 31.05.2022 екипът на конкурса, Естествоизпитатели и Лагер Беглика ще разгледаме кандидатурите на всички приятели на природата и ще изберем  победителите в таз годишния конкурс! В началото на месец юни ще обявим победителите в конкурса.

Как ще изберем победителите ?
Критериите, по които ще бъдат оценявани дейностите са: 

  • идейност на дейността
  • изпълнение на задачата
  • природолюбие 
  • въвлечени хора
  • творчество – снимка, рисунка, пътепис, филм и др. 

Екипът на конкурса ще бъде сформиран от групата инструктори на Лагер Беглика, в която влизат и организаторите на конкурса. 

Колко участници ще бъдат наградени: 

10 деца ще имат възможност да бъдат подкрепени за своята активност и любов към природата.

Участието в приключенските лагери се покрива от проекта “Планина, обичам те!” – това е награда за активността и грижата към природата и инвестиция в младите природолюбители. 10 деца ще имат възможност да бъдат подкрепени.