Въведи ключова дума

“Планина, обичам те!” 2019

Кампания ``Планина, обичам те!`` 2019

„Планина, обичам те!“ през 2019

Важно – лагерите Планина, обичам те!  са безплатни. Ние събираме средства и правим тези лагери безплатни най-вече за децата, които не познават планината, нямат средства, познания и екипировка да отидат да се срещнат с нея. Осигуряваме общата екипировка – палатки, шалтета, спални чували, въжета, каски и други. Участниците трява да се погрижат за личната екипировка – дрехи, обувки, раница. 

Лагерите за 2019 са два: 

Първи лагер 8-12.07.2019;  Втори лагер12-16.07.2019

Всеки лагер е с продължителност 5 дни бивакуване (спане на палатки) в района на хижа Чакър войвода, Рила планина. Храним се в хижата, чиито стопани – Иван и Елена, се грижат за нашето добруване. Броят участници за всеки лагер е 10 деца, двама инструкроти и един помощник-инструктор. 

Всеки младеж на възраст между 9 и 14 години може да кандидатства в нашия конкурс и да спечели място в лагер.

Какво е необходимо ?
Първо – децата да са на възраст между 9 и 14 години ?
Второ – да имат желание да се запознаят с планината и да преживеят 5 дни на палатка с връстници.
– с предимство са младежите, които не са ходили на планина
– също и тези, които не разполагат със средства
– както и тези, които нямат подкрепа от околните си за интереса им към планината и природата.
Трето – родителите им да са съгласни за тяхното участие

Младите хора трябва да изразят своето желание – мотивация за участие по какъвто начин им е удобно – песен, текст,танц – заснет, разказ, видео, … Като е важно да ни убедят, че те са хората, които заслужават място в лагера. И да ни изпратят своята мотивация на мейла или фейсбук страницата до 30.05.2019, заедно с информация за себе си – име, години, от къде съм, ходил/а ли съм на планина, контакти на своите родители 0 ием и телефон и избраната дата за лагер. Ние ще изберем най-мотивираните от тях, като се консултираме с родители. 

От върха на планината се виждат много неща. Простори, поля, реки и гори. Там, на върха на планината, виждаш приятеля до себе си – онзи, на когото можеш да разчиташ и в труден, и в лек момент. На върха на планината надзърташ и в себе си. За да се помириш, за да се оцениш, за да помислиш.

Нашето желание и намерение за 2019 година са да съберем ПОНЕ ОЩЕ 10000 лв., с които да реализираме ОЩЕ ТРИ ЛАГЕРА.

Възможните начини за събиране на средства са:

директно дарение към сметката на сдружение “Естествоизпитатели”

УниКредит Булбанк, Клон Царевец, ул “Иван Асен II ” № 2, IBAN:BG60UNCR70001522566668, BIC: UNCRBGSF

закупуване на БЪФ и ТОРБА чрез дарение, които могат да бъде поръчан на фейсбук страницата или на имейла на сдружението.

Може да се включите и като доброволец, предоставяйки своите знания, умения, контакти, инвентар и… каквото сметнете за подходящо, както и да станете посланик на каузата!

В кампанията “Планина, обичам те!” ние влагаме нашите умения да показваме връзката с природата и нейното огромно значение за обществото ни; разчитаме на уменията ни да провокираме и водим процеси; споделяме нашата ценност – свързаността създава устойчивост.