Въведи ключова дума

“Планина, обичам те!” 2018

Кампания ``Планина, обичам те!`` 2018

От върха на планината се виждат много неща. Простори, поля, реки и гори. Там, на върха на планината, виждаш приятеля до себе си – онзи, на когото можеш да разчиташ и в труден, и в лек момент. На върха на планината надзърташ и в себе си. За да се помириш, за да се оцениш, за да помислиш.

“Планина, обичам те!” през 2018

Целта ни е да заведем на планина млади хора на възраст от 9 до 14 години, които не са я срещали досега: не са ходили на планина; не са спали на палатка в планински условия; не са правили планински преход, не са поглеждали към хоризонта от планински връх – или онези деца и тинейджъри, които нямат достъп до планината поради различни причини:
– липса на финансова възможност;

– липса на планинарска практика в семейството;

– липса на увереност и умения (при деца и родители) за пребиваване в планината;

– липса на подходяща екипировка и време.

Със събраните до момента средства (3000 лв.) и наличната качествена планинска екипировка сме планирали да проведем два планински лагера с по 10 деца:

– един лагер в края на месец юни ( 25 – 29.06 ), продължителност 5 дни;

Възрастова група 9-11 години; бивакуване(спане на палатки); мястото на провеждане района на хижа Чакър войвода, Рила планина

– един лагер в началото на месец юли ( 02 – 06.07 ), продължителност 5 дни;

Възрастова група 12-14 години; бивакуване ( спане на палатки); място на провеждане района на х. Чакър войвода, Рила планина;

Как млад човек става участник в лагер?

– отговаря на критериите да е на възраст между 9 –14 години;
– не е пребивавал/няма достъп до планината поради изброените причини;
– има мотивация за участие в планински лагер, която изразява чрез средство по свой избор – есе, рисунка, видео, песен и др., изпратено до нас в срок до 10.06.2018 г., на estestvoizpitateli@gmail.com, като включва и информация за контакт на родител, училище, учител, населено място.

След получаване на мотивационното послание от детето, се свързваме с родителите и на базата на зададените критерии отсяваме децата, които ще участват в лагерите.

Нашето желание и намерение за 2018 година са да съберем ОЩЕ ПОНЕ 5000 лв., с които да реализираме ОЩЕ ТРИ ЛАГЕРА.

Възможните начини за събиране на средства са:

директно дарение към сметката на сдружение “Естествоизпитатели”

УниКредит Булбанк, Клон Царевец, ул “Иван Асен II ” № 2, IBAN:BG60UNCR70001522566668, BIC: UNCRBGSF

закупуване на БЪФ чрез дарение, който може да бъде поръчан на фейсбук страницата или на имейла на сдружението.

След приключването на лагерите публикуваме отчет за изразходването на събраните средства.

Може да се включите и като доброволец, предоставяйки своите знания, умения, контакти, инвентар и… каквото сметнете за подходящо, както и да станете посланик на каузата!

В кампанията “Планина, обичам те!” ние влагаме нашите умения да показваме връзката с природата и нейното огромно значение за обществото ни; разчитаме на уменията ни да провокираме и водим процеси; споделяме нашата ценност – свързаността създава устойчивост.