Въведи ключова дума

Възрастта

Възрастта е средство от гледна точка на ученето. Всяка възраст има своите характеристики и възможности и когато ги познаваме, сме адекватни на нуждите и възможностите на всеки участник. Към това прибавяме индивидуалния подход и пространството на всеки участник в естествоизпитателско събитие, снабдено с инструменти за обгрижване.

От гледна точка на възрастта работим с малки и големи, с растящи и пораснали, с начинаещи и помъдрели. Отделяме такова място на възрастта, защото искаме да кажем, че я познаваме в различните й цифри – правим преживелищни лагери и водим в планината деца и младежи от 8 до 18 години, правим обучения за хора 18 +, реализираме доброволчество, което няма възрастови граници. Възрастта заслужава специално място, защото тя носи информация и поставя рамки.

Възрастта ни предоставя набор от параметри, с които да боравим в подготовката и в развитието на процеса на всяко взаимодействие с групата участници. Винаги оставяме място за изненада, за проява на личностните опитности и знания на участниците. Защото понякога информацията от цифрата на възрастта е различна от умствения и психичен багаж, който човекът носи.