Въведи ключова дума

post

BERGHAUS екипировка

BERGHAUS екипировка

Когато купуваш BERGHАUS в магазини Стената помагаш на дете и младеж да отидат в планината.

BERGHАUS – маркaта от световен ранг, се намира в магазини Стената и продуктите от нея  носят етикетчета с шишарка. Етикетчетата със шишарка казват, че чрез закупуването на тези стоки даряваш на кампания “Планина, обичам те!” и така подкрепяш каузата ни за по-силна и постоянна връзка на децата и младежите с планината, за повече достъпност до планината и информиран избор. Благодарим ти . Благодарим и на магазини Стената и Любо Попйорданов за подкрепата и вдъхновението. Повече за кампанията може да видиш тук goo.gl/7hNASL

Историята на Berghaus започва в края на 60-те с Питър Локи и Гордън Дейвисън, катерачи и планинари, които отварят малък магазин, в който да предлагат качествена екипировка. Магазинът бързо печели добра репутация и не след дълго двамата започват да създават и тестват собствени продукти – висококачествени облекла, създадени с мисъл за това от какво точно имат нужда катерачите. Така се ражда марката Berghaus или в буквален превод от немски – “планинска къща”.

Първият продукт, с който Berghaus променя историята на екипировката, са революционните раници, сред които Berg 127 и 272, които подпомагат по-ефективното разпределение на натоварването. Следва моделът Cyclop – първата раница с вътрешна рамка и допълнително омекотяване, което я прави по-удобна и функционална за нуждите на планинарите.

Втората половина на 70-те години идва с множество иновации в технологично отношение, включително появата на GORE-TEX®, а Berghaus е първата европейска марка, която започва да използва водоустойчивата дишаща материя за продуктите си. Малко по-късно се появяват и гетите Yeti®, които и до днес се смятат за една от най-важните разработки в сферата на екипировката, с изключително високото ниво на защита, които предлагат за краката.

В началото на 80-те Berghaus е водещата марка в сферата на планинарската екипировка и налага нови стандарти в експедиционните облекла. Лицето на марката по това време е легендарният Крис Бонингтън, който през 1985 г. изкачва Еверест, носейки Berghaus. Сър Бонингтън не е единственият алпинист, който се доверява на Berghaus, затова и фокусът във втората половина на 80-те е именно върху най-екстремните приключенци. Така се появява линията Extrem през 1986 г., както и якето Trango, което веднага се превръща във вечна класика.

Иновациите не спират и през следващото десетилетие, с акцент върху специализирани продукти за дамската аудитория, появата на първата линия обувки, както и усъвършенстването на вече съществуващи продукти, така че да станат максимално удобни, функционални и лесни за употреба.

С новото хилядолетие идва време за нови постижения – за да ги подпомогне, Berghaus пуска Extrem Light – ултра лека линия облекла, обувки и раници. Към марката се присъединява силен екип от атлети, сред които и Лео Холдинг, които доказват, че няма невъзможни неща, като приемат предизвикателствата на най-отдалечените, най-труднодостъпните, най-неблагоприятните места на света. Естествено, с тях винаги е и Berghaus, за да им помогне да преодолеят препятствията по-бързо, по-добре и в максимален комфорт.

НЯМА КОМЕНТАРИ

Добавете отзив

Your email address will not be published.