Въведи ключова дума

post

JULBO екипировка

JULBO екипировка

Когато купуваш JULBO в магазини Стената помагаш на дете и младеж да отидат в планината.

JULBO e от марките, които носят етикетчета с шишарка в магазини Стената.  Етикетчетата със шишарка казват, че чрез закупуването на тези стоки даряваш на кампания “Планина, обичам те!” и така подкрепяш каузата ни за по-силна и постоянна връзка на децата и младежите с планината, за повече достъпност до планината и информиран избор. Благодарим ти . Благодарим и на магазини Стената и Любо Попйорданов за подкрепата и вдъхновението.

Повече за кампанията може да видиш тук goo.gl/7hNASL

Историята на най-влиятелната френска марка в производството на слънчеви очила започва през 1888 г. в Алпите. В търсене на защита от високопланинското слънце ловците на кристали се свързват с майстора на оптични очила от Шамони Jules Baud, на когото възлагат задачата да открие начин, по който да се предпазят от силната светлина. Така се ражда моделът Cristalliers, истинска революция в оптиката и първият продукт с марката JULBO.

Следващия век бележи славните години в развитието на алпинизма – надпреварата за най-високите върхове е в разгара си, затова и очилата стават все по-важни. Те трябва да предпазват очите отвсякъде, да спират не само опасните слънчеви лъчи, но и вледеняващия вятър и сняг. За да отговори на нуждите на алпинистите и планинарите, през 1950 г. JULBO създава първите глетчерни очила, които им помагат да достигнат високите си цели с подходящата защита за очите.

През 70-те осемхилядниците вече не са тера инкогнита, а JULBO използва имената им, за да кръщава моделите си – като Everest, Makalu и Annapurna. Това обаче не е достатъчно – те трябва и да се докажат като достойни за името си. JULBO започва да тества очилата си по най-високите и трудни върхове на Земята – Еверест, К2, Гашебрум, Броуд пик и Нанга Парбат, очилата са на лицата на алпинистите, които прокарват пътя към осемхилядниците.

Следващото десетилетие идва с ново предизвикателство за JULBO – да създадат очила за най-деликатните беззащитни детски очи. Така през 90-те се появява първата серия очила, предназначена за най-малките, които да ги предпазят по време на техните първи излизания на открито и в планината.

Новият век идва с истинска експлозия в популярността на спортовете – планинско колоездене, бягане, катерене, фрийрайд, ледено катерене… вече никой не се ограничава само в рамките на едно занимание. JULBO не остава по-назад и се ориентира към създаването на мултиспорт очила, напълно адаптирани към различните спортове. А усъвършенстваните високотехнологични лещи (Zebra, Zebra Light, Cameleon, Falcon) се справят с всяко предизвикателство, пред което се изправя активния човек.

Днес JULBO е неопровержим лидер в производството на слънчеви очила и ски маски. Използвайки иновативни технологи и работейки съвместно с експерти и специалисти в областта на планинската оптика, френската компания продължава да пази богатото си наследство, пренасяйки ценностите му в бъдещето. Винаги с мисъл за активния човек.

НЯМА КОМЕНТАРИ

Добавете отзив

Your email address will not be published.