Въведи ключова дума

post

DEUTER екипировка

DEUTER екипировка

Когато купуваш DEUTER в магазини Стената помагаш на дете и младеж да отидат в планината.

DEUTER е една от емблематичните марки, които магазини Стената предлагат и продуктите от нея носят етикетчета със шишарка. Те информират, че чрез закупуването на тези стоки даряваш на кампания “Планина, обичам те!” и така подкрепяш каузата ни за по-силна и постоянна връзка на децата и младежите с планината, за повече достъпност до планината и информиран избор. Благодарим ти . Благодарим и на Lubomir Popiordanov и магазини Stenata за подкрепата и партньорството. Повече за кампанията може да видиш тук goo.gl/7hNASL

DEUTER започва съществуването си през 1898 г. Основател е Ханс Дойтер, а в началото компанията произвежда платнени чанти и торби, с които снабдява Баварската кралска поща. С Първата световна война търсенето на чанти, раници, колани и палатки нараства, и DEUTER започва да разширява асортимента си, като към продуктите от текстил добавя и такива, произведени от кожа.

През 1928 г. приключенецът Уили Рикмер се отправя към най-отдалечените части на Памир, а DEUTER подсигурява раници, чанти, палатки и покривала за експедицията. Тази инициатива полага началото на бъдещето развитие на компанията – с основен фокус мисълта за алпинистите и планинарите. Раниците на DEUTER са на почти всички немски експедиции от този период, включително при първото изкачване на северната стена на Айгер (1938 г.) и на Нанга Парбат (1953 г.), а марката се налага като задължителна част от екипировката на алпинистите, осъществяващи премиерни изкачвания и покоряващи върховете.

Започват да се търсят технологии и начини техните усилия да бъдат улеснени – така се появява първата раница, изработена от синтетична материя, както и революционната технология, използваща мрежеста материя за по-добра вентилация и комфорт. В края на 80-те към компанията се присъединява силен екип от планинари, колоездачи и планински водачи, които активно участват в разработването на нови продукти. Активното развитие и разработване на нови продукти води и до първата раница за велосипедисти, която се появява да отговори на нуждите на все по-популярното планинско колоездене. 90-те идват и с разширяване на продуктовата линия – появява се първият спален чувал. Поставят се и основите на съвместно партньорство с Немската асоциация на ски- и планинските водачи, които, оборудвани с раници и чували на DEUTER, дават ценни съвети за начина, по който се представят продуктите.

През 1999 г. се появява раницата, която ще се превърне в един от най-популярните модели – AIRCOMFORT-FUTURA, а три години по-късно и мултифункционалната AC-LITE, която веднага печели потребителите с леко тегло и иновативен дизайн. Разработките продължават и по отношение на подобряването безопасността на колоездачи и планинари – така през 2005 г. се появяват раниците, оборудвани с протектор за гърба. В следващите години идва и първата раница с дизайн, оптимизиран съобразно женската анатомия – SL WOMEN’S FIT, разработена съвместно с Герлинде Калтенбрюнер, изкачила няколко 8000-ника, както и моделите EL с удължен гръб, създадени с мисъл за по-високите хора. Спалните чували не остават по-назад – моделите Exosphere and Neosphere представят иновативна разтегателна технология за повече комфорт.

Днес, близо 120 години след създаването си, DEUTER продължава да се развива и да търси иновативните технологии, функционалният дизайн и изпипаните във всеки един детайл характеристики, с една-единствена цел – нищо да не попречи на удоволствието от времето, прекарано сред природата.

НЯМА КОМЕНТАРИ

Добавете отзив

Your email address will not be published.