Въведи ключова дума

post

Една обиколка около слънцето

Една обиколка около слънцето

Естествоизпитатели завъртяхме колелото, направихме една обиколка около слънцето – регистрирани сме февруари, а празнувахме рожден ден през март 2016, време е за торта. Съставките на тортата ни са естествоизпитателство, разбира се, и себеоткривателство, любов, непрестанно учене, страст, преживяване, игра, промяна, осъзнаване, стремеж към майсторство, пространства, любопитство, реализация, свързаност, подкрепа. Искаме да споделим тази торта с всеки, вкусна е, има за всички и едно парче стига за цяла година :).

Обичаме това, което правим и откриваме себе си в планината, преживелищното учене, фасилитарането, доброволчеството, събитията, мрежуването и се радваме да срещнем теб, нас, природата и да учим заедно. Благодарим за подкрепата, която получаваме от хората и природата, за партньорствата и доверието, за дързостта и радостта от преживяното, наученото, споделеното.

В тази една година завъртяхме няколко колела в нашето пространство.

Започнахме кампания #ПланинаОбичамТе, чрез която правим видима нуждата от внимание към връзката ни с природата и по-конкретно връзката на децата и младежите с природата, и за това как да я подкрепим. В кампанията събираме средства за провеждане на лагери за млади хора, които не са били в планината до сега, като това е безплатно за тях с осигурена екипировка от нас. За първи път реализираме фондонабиране и това е истинско учебно пространство за нас.

Благодарим на Български център за нестопанско право, които подкрепиха концепцията ни и са винаги на разположение за въпроси и коментари. Силни благодарности на Любо Попйорданов и магазини Стената, които ни подкрепиха от раз – финансово, концептуално и общностно, припознаха кампанията като своя. Когато купуваш DEUTER, BUFF, JULBO, BERGHAUS в магазини Стената помагаш на дете и младеж да отидат в планината. Благодарим на доброволческата ни група – хора, които подкрепиха кампанията в началото, когато това беше много важно.

Срещнахме нашата Естествоизпитателска концепция, за която ще ви разкажем когато придобие вид за споделяне. Можем да кажем, че е силно вдъхновителна, достъпна и включваща всички.

Кампания „Планина, обичам те!“ се превърна в крайъгълен камък на естествоизпитателството ни. С нея можем да видим по-надалеч във времето какъв свят искаме да създаваме.

Другото мечтано колело в естествоизпитателското ни пространство е #РаботилницаЗаДоброволчество – обучение за координатори на доброволчество, настоящи и бъдещи. Реализирахме 2 обучения, доволни сме. Видяхме потенциала за съответната нужда. Предстои да разгърнем това платно и да творим на него.

Участвахме в Детските лагери на сдружение Байкария и Училище за приключения Реверсо, както през последните 3-4 години. Инструкторската ни група порасна, обогатихме общуването и опита си.

Водихме хора в планината. Предавахме щафетата и приемствеността в процесите на Беглика фест. Разширихме зоната си на комфорт, усвоихме нови умения, споделяхме ценностите ни. Имаше разнообразни моменти – някои неща се случваха с лекота, други трудно, но във всяко едно се стремяхме да видим зрънцето, което ни свързва. И да разберем как можем да сме най-добри за себе си, за околните, за общностните ни процеси, с една дума – за природата, защото всички сме природа.

Продължаваме с обиколките около слънцето и с реализирането на естествоизпитателството ни. Вдъхновението е във всеки от нас, учим се как да го подкрепяме да се прояви. Ако тортата ти е харесала добре си дошъл/а да сътворяваме заедно. За да въртим колелата е необходима енергия, споделената е най-силна.

НЯМА КОМЕНТАРИ

Добавете отзив

Your email address will not be published.